joi, 3 martie 2011

Azi am vazut ceva...

Da ce-am vazut,ma intrebi tu?... Eu azi am vazut ceva,ce nu vazusem demult. Oameni zimbind. Lor ,cred eu,le era prea frig sa zimbeasca pina acum. Da azi am vazut cum un baietzel se pisha sub un brad stufos in park,iar mama il pazea de un ciine,in timp ce el se pisha. Inseamna ca s-o facut deja destul de caldutz pentru a te pisha in plina mama-natura. Eu nush cum am ris de asta,ca mi-o parut pe cit de stupid,pe atit de plin de inteles. Azi am vazut un albastru clar si senin pe cer,de parca era parfumat tuhma. Parfumat a inceputuri. Shtii cum miroase un inceput?  A sperantza. Azi am vazut martzishoare fluturind decit pe tarabele improvizate ale comerciantilor. Cam trist sh dezamagitor. Bine ,mai,ca shtitzi sa umpletzi wallurile cu diferite spame alde inimioare sh be mai velentain,sau alte crapuri de sarbatori straine,da o traditzie straveche,pur romineasca,plina de lumina sh dragoste,nu shtitzi sa impartashitzi!!! Tuhma mi-i ciuda pe voi! Eu port 2 martzishoare: unu l-am primit,altu l-am facut,da sa fie peste tot. Nu pot sa nu port simbolu asta frumos sh simplu,dovada asta ca inca suntem oameni,sh inca buni sh inca tzinem la valorile noastre spirituale.
Ce-am mai vazut azi?. Am vazut cum se fugareau a dragoste doi copii,un baiat si o fata,pe strada,fluturind din plete sh imbujorind orashu asta care aaaaaabia de se trezeshte,cu obrajii lor pproaspetzi,plini de viatza. Azi am vazut o fusta ABALDENNAYA!!! sh nu-i scumpa,da daca n-am bani...iarash n-am bani. Eu azi sh asta am vazut. Am mai vazut azi,ca sh a nushtiu-cita oara,ca-mi TREBUIE totushi gazda la orash. Fiindca,de cite ori nu m-ash amagi cu gindu ca reushesc,ca-s molodeatza,eu nu mai reushesc. Anenii-Noi totush nu-i chiar asha aproape. Cica,o azvirlitura de batz,in comparatzie cu provenientza multora dintre noi,o sa-mi spui. Apoi batzul ista s-o dovedit a fi destul de lung. Mamica mea zice ca eu,daca vreau sh daca ma organizez,le reushesc pe toate. Scumpa mea mamica...ea inca spera sh crede ca eu odata sh odata voi deveni organizata. Mamica spera...la ea matinca tot o venit primavara in suflet.
Azi am vazut o altfel de Alice. Mai hotarita. Sh ma bucur enorm. Fiindca eu tzin la ea,sh fiindca imi pasa ce se petrece cu ea. Sh vreau sa fie asha de fericita,incit sa se pishe curcubee!!! Eu in genere ash vrea sa inteleaga lumea ca fericirea consista in acceptarea faptului,ca fericirea shi-o gaseshte fiecare,atunci cind ishi gaseshte micile sale bucurii,marile sale suferintze,sh se redescopera atunci cind renashte... Iata atunci tu,sh toti ceilalti ai tai,o sa fitzi fericitzi. cu adevarat. Prea des folosit cuvintul fericire,o sa spuna amush filologu nostru,Katiusha. nda,da ce? Fericire nu exista multa. Macar aici sa fie destula.
Vreau sa fie o primavara extraordinara. Ashtept ceva frumooos,sh cald,sh lumina multa. Iarna asta a fost cea mai grea iarna a mea. Sh eu vreau miracole.Tu nu? L-am facut pe Seriojel sa-mi promita ca ma duce la stele,ca sh anu trecut. Iau sh 100 de lei ,daca trebu (el shtie de ce),iau sh cvas,sh Korona cu alune mashcate,numai sa mai mergem la stele sh sa ascultam Brian Adams,vorbind despre religie sh preotzi sh cosmosuri raznye...Mi-e atit de dulce amintirea asta,ca n-o sa ratez repetarea ei pentru nimic in lume!! Iata asta ar fi,probabil,o bucata mare din toata lumina pe care o ashtept eu.
Gata,ma duc sa dansez,da tu zimbeshte mai des,maninca mai gustos,sh simte mai intens,ca altfel trece primavara pe linga tine sh ar fi pacat... Cheeers! ;)
http://www.youtube.com/watch?v=_RoXclMXdhw


Un comentariu:

  1. imi place articolul , dar prea multe cuvinte gen pishat si abaldenaya :)
    p.s. eu tot port martisor. si eu tot am spamuit de 14. :)

    RăspundețiȘtergere