marți, 20 martie 2012

Zile frumoase intr-o tara urita

  Iaca na voua, soare, muuuuult soare, pasarele ciripitoare, sunete si mirosuri de primavara, na!  A, inca sunteti 'gruziti'? Nimic nu va merge cum vreti? Masina, apartamentul, viata colorata si plina de iavshoke inca nu v-au ajuns? Nooooooo, de ce?....


   La mine pe balcon sta o casuta de pasarele, legata de parul de sustinere al balconului de sus. Si sa vezi, cineva chiar vine acolo, ca-i flaminzel.. Pasarelele situ precis ce vor: sa manince, cind li-i foame. Si ciripesc frumos, in semn de multumesc, si zboara mai departe, asa frumusele si satule. Trebuie sa ma imprietenesc eu cu pasarelele celea.

  Inafara de pasarele, imprejur e o galagie infernala : Departamentul Salubrizare al Primariei (voastre) a hotarit ca salcimii minunati din fata balconului nu-s lucru bun pentru oras (desi sunt perfect sanatosi copacii,si maaaaari) si, de citeva zile, tot vin cu benzopilka lor nemiloasa si taie in bucati maaari copacii aia, in bucati de lemn, care odata lovit de asfalt scoate un sunet destul de deprimant. Acum mi se prezinta destul de dificila iesirea de dimineata la balcon,in pijama..(fiindca pijamele mele nu-s numaidecit cuviincioase)
Internetul e la fel tare galagios..asa de multa galagie.... Toti, dar absolut toti, au ceva de spus despre Eurovision, Fabrica de Staruri, alegerea lui Timofte, raskladuska lui Onoje..dar sa le luam pe rind.
 Eurovision: da dati-i, lume, pace lui Pasha Parfenii macar sa ajunga la Baku si sa cinte! Poate voua nu va place, da sa ma credeti pe cuvint ca unora o sa le para chiar bun de tot. Mintea moldoveneasca e in stare sa strice tot ce e bun intr-un lucru ce i se da spre apreciere, se cauta numai clinuri in mineca, numai piedici se pun. Da-i moldoveanului internet, si el ajunge cel mai concludent critic, posesor de opinie, ce se cere respectata...nu, se impune respectata! O sa vedem cum cinta omul, cum se descurca pe o scena internationala. Ii inteleg si acreala din finala, fix cu o minuta inainte de a fi anuntat cistigator, cind a spus ca de la anul merge sa cinte pentru Ucraina.  Da, lui acolo i s-a dat voie sa cinte pina la urma.!! Si acolo va merge, de la anul. Acum o inteleg tare bine pe Nelly Ciobanu, care in fiecare an isi pune increderea in acest consursulet, apoi vazind prostiile care apar ca ciupercile urit mirositoare in jurul lui, se retrage cu dizgust. Anul asta, a avut o piesa superba, chiar buna. S-o cautati si s-o ascultati, inafara Eurovisionului.
  Fabrica de Staruri. Scursura de sunete pe linga notele unor cintece monumentale. Niste inadaptati social,care acum vor sa se 'prorveasca'. Eu tot am fost la casting. Fiindca imi place sa cint, si fiindca inca mai aveam ceva iluzii prostesti legate de showul asta, precum ca i-ar pasa cuiva cu adevarat de tonalitatea vocii mele. Nu, nu-i pasa nimanui. Daca nu sunt lasciva, cu chilotii la vedere, daca nu accept sa fiu filmata la dus, daca o sa cint bine si o sa-mi pese anume de prestatia mea mai mult, decit de imaginea curului meu in prime-time, eu n-o sa intru acolo niciodata. Si ma bucur.
   Timofte. Lume, da nu va pare ca suntem UNICA tara din lume care n-a avut presedinte timp de 2 ani si jumate?! Pe Lupu nu l-au ales ca il cunoastem prea bine cine-i el. Pe Bacalu n-o alegem ca n-o cunoastem deloc cine-i ea. Ca l-au ales pe un magistrat respectabil,care nu avea piedici vadite in a nu fi ales, destul de repede, rezolvind astfel o criza politica extrem de lunga..tot nu-i bine. Da ce nu va mai place?
  Onoje. El deja confunda respectarea drepturilor sale cu aroganta. Dupa cum a iesit dinsul in PMAN cu raskladuska si cere apartament de la autoritati, asa ma duc eu miine la presedintele Senegalului si cer laptopul multrivnit. Ca am dreptul, de ce nu?

  Mie imi place primavara. O iubesc asa cum iubesc muzica. In genere, primavara pentru mine e muzica pura. O sa incerc sa-mi gasesc dragostea, o sa incerc sa slabesc oleaca, poate, daca o sa ma incurce, o sa incerc sa fac sushi mai des, o sa termin proiectul pe care l-am inceput. Am multe de facut. :)

2 comentarii:

  1. Da care-i pontu cu măritatu în această primăvară ? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu-i nici un pont. am prins curajul sa imbrac o rochie de mireasa, fara motiv. Era superstitioasa, pina acum.. Acum, am imbracat-o si am inteles cum e asta.

    RăspundețiȘtergere