marți, 5 iunie 2012

Zaraza mea

  Pe Zaraza o cunoaste foarte multa lume. Fie ca ati lucrat cu ea, fie ca lucrati, fie ca va bucurati de prietenia ei, fie ca stiti ca e prima femeie operator video de stiri la o televiziune cunoscuta de la noi.
 Tanea atinge si impresioneaza pe toti, in vietile cui intra. Dar, sa incepem cu ce trebuie.

  Am cunoscut-o pe Zaraza vreo 2 ani in urma, cind abia ma domesticeam in noua gasca de prieteni. Se facea o cina la ea acasa, eu venisem cu perechea de atunci si nu eram inca adaptata la toate nabadaile si inside-joke-urile lor. Am stiut ca vom fi prietene bune-bune atunci cind mi-a declarat ( cind m-a condus la baie) ca, daca imi vine, sa trag o pirta, sa nu ma rusinez de ea.  Care om sanatos la cap o sa iti propuna sa dai vreun vint ocazional, de la prima ta intilnire cu el?! Si aici eu am hotarit ca acest om, atit de direct, de fapt ma lasa sa ma simt cit mai comod, fiindca vrea sa ma incadrez, sa fim prietene. Si am indragit-o din prima.

  E frumoasa si tacuta in frumusetea ei, aceasta fata. Cineva s-a straduit sa stringa o caldare de albastru al cerului si s-o arunce in ochii ei, maari si luminosi, asa de luminosi. Are miini de copil, uneori neindeminatice, dar asa de fragile. Are par blond, care se onduleaza tocmai atunci cind nu-l vrea ea ondulat, si atunci e cea mai frumoasa. Pe cit de masculina, pe atit de mult mai feminina decit multe alte fete pe care le veti cunoaste.

  Are un caracter calit. A invatat sa aiba o parere statornica despre toate (ceea cu ce eu inca nu ma pot lauda). A invatat sa taca atunci cind toti in jur striga, sau comenteaza. A invatat ca nu poti sa te certi definitiv cu prietenii. Nu poti fi categoric in privinta celor din jurul tau. Fiecare sufera schimbari, iar Tanea asteapta o metamorfoza completa de la fiecare, inainte de a obiecta ceva.

  Are un suflet, in care ar putea incapea toate fericirile si suferintele voastre, luate la un loc. Imi place sa-i descoper sufletul, cite putin. E atita viata acolo..atitea trairi! Multi poate nu vor ajunge sa simta toate, cite le-a simtit ea pina acum. Atitea emotii sa le ascunzi intr-un zimbet de Monalisa..cum? O sa-ti zimbeasca, dar sa te uiti atent in ochi si sa citesti (daca o sa-ti permita) atita viata... O sa te asculte, cu toate framintarile tale, care ti se par catastrofe, cite un sfirsit de lume pe zi, ca sa-ti spuna intr-un final ca le-a trait deja de vreo 4 ori pe toate. Tanea si linistea din ochii ei sunt cel mai solid argument ca trebuie sa astepti. Sa astepti sa treci. Sa ai rabdare sa supravietuiesti pina incepi a trai din nou. Si ea nu pierde speranta ca miine e ziua cind ea va gasi fericirea absoluta. Miine o sa fie ziua cind toate se vor conjuga intru a o face pe ea fericita. Miine e ziua Cind-Tanea-E-Fericita!

   Tanea, nu trebuie sa iti fie frica de articolul meu. Sau ca nu vei gasi ce cauti. Tu o sa gasesti ce cauti mai curind decit crezi. Stii, sint martiri ai vietii, oameni care nu gasesc linistea niciodata? Tu nu esti din tagma lor. Tu o sa fii fericita din simplul motiv, ca ai adus atita liniste si lumina in vietile multora, multora din noi, cei care citesc sau vor ajunge sa citeasca asta. Tu o sa fii fericita din simplul motiv ca stii, ca ceea ce cauti se numeste cumva concret.

 Aceasta este o declaratie de dragoste cit se poate de obiectiva. Am primit de la viata citiva oameni valorosi, pe care vreau sa ii pastrez, sa ii ascult, si sa ii urmez. Unul din ei esti tu, Tanea. Si eu ma simt norocoasa, cind ma uit cu cine sint prietena. Si da, te iubesc. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu