marți, 17 septembrie 2013

Eu cu mine


   Gata. M-am săturat.
 M-am săturat să tot aud că femeile noastre, presupunîndu-se că sunt unele dintre cele mai frumoase din lume, ajungând pe scaun la coafor sau la make-up, încep să găsească scuze care mai de care pentru frumusețea lor naturală. E uimitor să vezi cum o femeie autoritară, sigură pe sine, devine un ghemotoc nesigur de complexe, când se trezește fără machiaj, cu părul strâns, în fața unui om străin. Se simt de parcă le-ai fi dezbrăcat de haine și le-ai fi pus în lumina unui reflector. Unele din ele chiar nu se simt bine pînă nu le pui măcar stratul de fond de ten, să le ascunzi pielea.
 "Vai, am niște riduri groaznice, de când am născut un copil... Ah, ce să fac cu părul ăsta rar, care tot cade....Eu deobicei nu am așa pete de pigmentare, și nasul e cârn, și ochii sunt mici, da de sprâncene nici nu mai pomenesc, că mi se strică din cauza urechilor..."

 Dragele mele, suferindele mele femei: eu nu diminuez nici uneia problemele, pe care vi le descoperiți sau născociți zi de zi, la sine. Dar hai să fim realiste. Hai să ne dăm cîte o palmă prietenească și să ne trezim. Vreau să te uiți, draga mea prietenă, foarte atent la tine, dimineața în oglindă. Vreau să începi să te iubești. Vreau să începem toate să iubim ce avem, apoi ceea ce vrem să adăugăm. Dacă ni s-a dat să avem nas cârn, atunci zic să facem din asta un atu. Dacă avem ochi de formă, cică mică, hai să facem din asta sărbătoare.

 Eu am gând să vă provoc la ceva îndrăzneț. Facem concurs de fotografii. Vreau să-mi trimiteți pe mail o fotografie cu fața voastră în prim-plan, fără gram de machiaj. Doar fața. Doar tu. Așa cum ești dimineața, așa cum te iubește bărbatul tău, așa cum poți fi sinceră numai cu tine.


Condiții:

1. În cadru trebuie să fie doar fața. Părul pe spate.
2. Lumini speciale, pregătiri în prealabil- nu. Doar lumina zilei, care să dea direct pe față, fără      umbre sau contra-jour. (lumina să nu fie din spate)
3. Fără Instagram, Photoscape sau Photoshop. Eu le știu pe toate, și pot face diferența dintre     o fotografie retușată și una neatinsă.
4. Eu mă pricep foarte bine la machiaj. De 7 ani, adică. Așa că voi putea detecta pe față orice        tip de machiaj.
5. Poza trebuie să fie făcută cu un aparat de fotografiat bun, sau după posibilitate, cu un                aparat foto de la un telefon cu rezoluție bună.
6. Vârsta participantelor trebuie să fie cuprinsă între 22 și 40 de ani.

Pozele primite vor fi publicate în următorul articol, aici, pe blog. Pozele le trimiteți pe adresa dikutza@gmail.com, cu prenume, vârstă și câte 3 puncte pozitive și negative, care după părerea voastră, vă caracterizează fața.
Rezultatele vor fi primite timp de 2 săptămîni, după care eu voi desemna câștigătoarea într-un articol argumentat.

 Premiul pentru cea mai sinceră și curajoasă este o sesiune gratuită de machiaj, pentru orice ocazie, chiar și de mireasă, la centrul de frumusețe Diva-D.

Eu vă îndemn să fiți curajoase, să lăsați la o parte lamentările artificiale și să fiți sincere. :)

Ca exemplu, prima poză va fi a mea. Cea mai sinceră poză cu mine, făcută vreodată.      Mă numesc Rodica, am 25 de ani.
   
      Nu îmi place că:
   - nu am culoare uniformă a pielii, împărțită în zone roșii, gălbui, am cearcăne destul de               pronunțate, albăstrui.
   - am o mimică foarte dezvoltată, deci pielea formează riduri mimice pronunțate. (lucru               incontrolabil)
   - nasul e rotund, necesită corecție la machiaj.

      Îmi place că:
   - am ochi căprui întunecați mari, migdalați, o formă foarte comodă.
   - am pomeți ridicați rotunzi, rumeni, care se ridică atunci cînd zâmbesc.
   - am buze destul de subțiri, dar cu un contur frumușel, expresiv.
   

    Iată cum se face. Sper să fiți și voi cât de sincere posibil, și să descoperiți, cum am făcut-o și eu, că de fapt, ai nevoie de mult mai mult de 3 puncte, la ambele capitole. De aceea provocarea mea e să vă rezumați la esențial și să lăsați născocelile.
    Aștept cu mare drag pozele voastre, care nu ar fi, promit să vă evaluez cît de obiectiv posibil, și cu un premiu pe măsură.
    Riscați! :)

Un comentariu:

  1. Super!
    I am in!
    si nu e nimic dificil pentru ca asta e starea "by default" aproape zilnic :)

    RăspundețiȘtergere