sâmbătă, 4 februarie 2012

Linistea

  Tare mult vreau liniste. Vreau sa nu ma aud, cind gindesc, sau cind simt.

  Am avut o experienta urita. M-am vazut intr-un abis. Acolo m-am cufundat pe o mica vreme, care mi se parea o eternitate. Eram singura cu mine, nu puteam sa fug de asta, de toate secretele si regretele, si de afara privea drept spre mine Orionul. Am inceput sa nu pot suporta constelatia asta. Si Maroon 5. Fiindca inca inseamna mult pentru mine. M-am vazut atit de departe de esenta mea, de ceea ce eram si sunt, ca m-a speriat aceasta stare. Eu nu sunt deprinsa sa fiu acolo unde m-am vazut. Eram undeva tare....la fund. Fizic si spiritual eram la pamint. Aveam ginduri foarte urite, periculoase, de care nu puteam sa ma desprind. Nimic, nimic nu ma putea scoate din starea asta. M-am vazut absolut lipsita de vointa. Stateam in fata oglinzii, si pentru prima data in viata, jur, am vazut o fata complet straina. Si nu-mi puteam reveni. Thriller live.

 Citisem cumva o vreme mai inainte ca, pentru a te cunoaste pe deplin, trebuie sa te cunosti la toate nivelurile existentei tale, sa le dezbraci, apoi sa imbraci pe tine doar ceea ce te defineste. Astfel de haina eu nu vreau sa mai am Niciodata. A aparut pe mine din senin, ma stringea la toate incheieturile, ma sufoca, iar eu acceptam. Apoi a venit dimineata, si frica s-a dus.
   Si atunci am inceput a gindi. Ziua nu ma tem sa gindesc. Poate a fost necesara 'dezbracarea' asta? Poate era si asta o lectie de cunoastere? Poate mai am de invatat atitea despre mine, iar eu pina acum selectam ce sa aflu si ce nu?

 Am nevoie sa iert. Am nevoie sa stiu ca n-a fost vina mea, si ca am, acum, puterea sa iert si sa las. Dar nu poti ierta, daca nu ti s-a cerut iertare, nu? Probabil, este cale lunga si pina la a cere iertare, la fel..

 Am nevoie de liniste. Liniste curata in cap si in suflet. Sufletul parca s-a apucat de maturat, dar capul...naibii sa-l dai, la orele 3-4 dimineata, cind urla, si striga si vorbeste atit de repede si taios, ca iti vine sa stai cu el in ger, sa-l ingheti, si sa-l dezgheti numai dimineata, cu aburul de la ceai.
  Am nevoie sa fiu, din nou, cit de cit rationala, cit de cit distanta (mincinoaso,tu te atasezi si de-o musca!), sa inteleg ca trebuie sa-mi pese fix numai 50 %, fiindca nimeni nu da mai mult pentru pasarea mea.

 Am nevoie de liniste. Cine vinde, sau da? Va fac sushi daca imi sugerati o metoda efectiva de a obtine linistea in cap!  Urmatoarele rinduri goale le dedic linistii, care imi lipseste.

   Da. Imi lipseste foarte multa liniste. Dar am hotarit sa nu obosesti tu cu scroll-uitul.:) Noapte buna, dormi linistit/a. :)

Un comentariu: