duminică, 16 iunie 2013

LOREEN

 



    Așa e ea. Uite-așa. Măcar că poza e blurată, măcar că era 4 dimineața și ea era frântă de oboseală- toate astea nu puteau ascunde focul din ea. Veselă, amabilă, modestă și neașteptat de prietenoasă.

    Vineri seara, "Drive" a găzduit un recital de excepție al lui Loreen, cu ocazia închiderii sezonului. A fost incendiar, acest fenomen de femeie a reușit să miște din loc și pe cele mai glamuroase apariții, și pe cei mai înțepați pațanași. A ieșit pe scenă și ne-a dat o scurtă lecție despre distracție și muzică. Și despre glas adevărat, care vine de undeva mai lăuntric decât coarde vocale. A venit și ne-a inspirat să iubim cu adevărat.

      Îmi era foarte interesant să urmăresc fețele vedetelor noastre autohtone, în timp ce cânta Loreen. Diana Grigor, Kătălina Russu au fost 2 dintre reprezentanțele noastre scenice, pe care le vedeam mai de aproape. Îmi plăcea să urmăresc grimasele lor de: dap kaneșna, ea je nu-i de la noi, la noi artiștii nu-s apreciați, la noi e rău, la ei e bine...Nu, dragii mei. Nu. E vorba doar despre muzică. Talent, care se tot desăvârșește, pasiune față de ceea ce faci, simplitate, modestie și scop cu adevărat nobil. E vorba despre muzică. Ca să nu mai pomenim că femeia asta nu face playback.

    Am avut o ocazie unică de a vedea dintr-o altă perspectivă toate bliostocikele estradei noastre. Fiindcă asta e muzica la noi, majoritatea ei, cel puțin. Bliostocike peste plastic. Și, de altă parte, m-am delectat cu un performance bun: voce, atmosferă, muzică, energia debordantă a lui Loreen, care se revărsa în egală măsură peste cei circa 200-300 oameni din club. Aștept cu speranță ziua când o voi vedea într-un concert mare, în aer liber.

     Mulțumesc mult organizatorilor, a fost o reală plăcere și o ocazie de nedescris să o fi cunoscut. Lui Ion Istrati și Victor Dicov un mulțumesc din suflet aparte, știu ei pentru ce.;)


        If you want the power, be the power!
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu